Semne care indică infarctul miocardic

Recunoasterea din timp a semnelor care indica un infarct miocardic reprezinta un lucru important. Veti putea astfel preveni situatiile in care un astfel de accident vascular ar aparea. In acelasi timp, veti avea o sansa de a evita si consecintele severe pe care infarctul le poate avea. Oricat de incredibil ar parea, organismul ne avertizeaza de producerea unui infarct miocardic, chiar si cu o luna inainte.

Oboseala este primul simptom de care ar trebui sa tineti cont. Aceasta este destul de des intalnita, iar de cele mai multe ori, ea nu constituie un simptom al unei boli grave. Cu toate acestea, nu va trebui sa ignorati oboseala. Acest simptom este destul de comun, mai ales in cazul femeilor, el indicand posibilitatea aparitiei unui infarct miocardic. Aceasta oboseala se intensifica in special la finalul zilei. Chiar si cea mai mica sarcina poate deveni un adevarat chin.

Durerea abdominala este un alt semn al unui posibil infarct, in special daca aceasta durere apare in partea superioara a abdomenului. Greata resimtita pe stomacul gol sau balonarea sunt semne ale unui posibil infarct miocardic. Durerea aceasta se intensifica atunci cand faceti miscare. Un a lt semn il constituie tulburarile de somn.

Insomnia este unul dintre cele mai mari riscuri, iar pe langa aceasta starile de anxietate, dar si problemele de concentrare sunt alte lucruri care pot anunta aparitia unui posibil infarct. Respiratia agitrata este si ea un semn care ar putea indica un posibil infarct miocardic. Acest tip de respiratie este insotita in cele mai multe dintre cazuti de ameteli sau de alte dificultati respiratorii.

Caderea rapida a parului este un simptom ce poate semnaliza un posibil infarct. Acest simptom are loc mai des la barbati, dar el poate aparea si la femei. Atunci cand acest simptom apare, patul care cade este cel din zona crestetului capului. Nici bataile neregulate ale inimii nu trebuie ignorate.

Numarul batailor este mai mare la barbati, iar la femei aceste batai sunt insotite de atacuri de panica si de anxietate. Transpiratia excesiva atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte este de asemenea un simptom ce poate anunta un infarct miocardic.

Acest simptom este intalnit mai des la femei. Transpiratia caracteristica infarctului este una rece, care face pielea lipicioasa. Aceasta transpiratie este cea care apare de obicei in cazul racelilor. Durerea in piept poate si ea aparea, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Lasă un răspuns