Remedii din întreaga lume, precum India și Africa

Remediile tradiționale ale popoarelor de pe mapamond se transmit din generație în generație, sunt puse la loc de cinste. Remedii vechi dar extrem de eficiente până în ziua de azi când vine vorba de tratarea unui număr mare de afecțiuni.

India: ghimbir împotriva durerilor articulare
Ghimbirul este esențial în ayurveda, medicina tradițională indiană. Constituenții non-volatili din compoziția ghimbirului sunt responsabili pentru activitatea farmacologică. Printre aceștia se numără shagaolii, gingerolii și paradolii. Acești compuși au proprietăți anti-inflamatorii și analgezice. Ghimbirul tratează durerile reumatismale în caz de artroză și redă suplețea articulațiilor. Doza recomandată este de 2 grame de ghimbir sub formă de pudră pe care o poți consuma cu apă caldă sau în supe.

Noua Zeelandă – Ulei de Manuka împotriva infecțiilor
Manuka este un arbore mic din care Maorii extrag un ulei esențial cu proprietăți antiseptice, antivirale și antibacteriene. Uleiul de Manuka este de 20 de ori mai eficient decât uleiul de arbore de ceai împotriva infecțiilor ORL. Se folosește sub formă de masaj. Diluează două linguri de ulei de Manuka într-o lingură de ulei vegetal și masează-ți toracele și spatele cu acest preparat.

Africa de Sud – Roiboos pentru o digestie mai bună
Sud-africanii consumă doar ceai preparat din frunzele acestui arbust roșiatic pentru calmarea grețurilor, senzației de balonare și arsurilor la stomac. Ceaiul Roiboos poate fi consumat atât de copii cât și de adulți. Este un aliat de preț după o masă copioasă sau în caz de rău de transport. Tinerele mame din Africa de Sud îl folosesc pentru a trata colicile bebelușilor. Efectele sale calmante se datorează flavonoidelor existente în cantități mari.

Niaouli împotriva afecțiunilor specifice sezonului rece
Acest arbore originar din Noua Caledonie are o particularitate: rezistă flăcărilor și înverzește de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Uleiul esențial extras din acest arbore este ideal pentru stimularea imunității. Un puternic anti-infecțios cu proprietăți bactericide și antivirale, uleiul esențial de niaouli este ideal împotriva bronșitei, laringitei și anginei. Pentru a beneficia de proprietățile acestuia, diluează 5-6 picături în atmosferă.

Lasă un răspuns