Plante ideale pentru a avea un somn de bebeluș

De la o vreme încoace ai probleme cu somnul? Dimineața te trezești mai obosit decât te-ai culcat? Din ce în ce mai multe persoane se plâng de faptul că nu pot dormi, că au un somn superficial.

Trebuie să acționezi imediat împotriva insomniei deoarece poate declanșa alte probleme precum depresie, iritabilitate, anxietate. În acest articol vă vom vorbi despre plantele medicinale care te ajută să ai un somn odihnitor, ca de bebeluș.

Valeriana – Rădăcina acestei plante este utilizată de sute de ani în tratamentul tulburărilor de somn. Valeriana acționează asupra sistemului nervos central și contribuie la calmarea acestuia. Este ideală pentru persoanele care suferă de stres sau anxietate. Contrar ideilor preconcepute, valeriana nu provoacă dependență. Cu o jumătate de oră înainte de culcare, consumă o infuzie pe bază de valeriană.

Kava – Kava este o altă rădăcină puternică care contribuie la reglarea somnului. Aceste sedativ natural provoacă aproape imediat somnolența. Este recomandată împotriva anxietății sau nervozității. Savurează o infuzie pe bază de kava înainte de culcare și profită de efectele sale relaxante.

Mușețel – O altă plantă ideală pentru un somn odihnitor și pentru calmarea nervilor este mușețelul. Mușețelul are proprietăți relaxante, calmează sistemul nervos, te ajută să ai un somn mai liniștit dacă îl consumi cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Floarea pasiunii – Proprietățile analgezice și liniștitoare ale florii pasiunii o clasează în topul cinci al plantelor care contribuie la un somn liniștitor și odihnitor. Dacă ești din ce în ce mai stresat și seara nu reușești nicicum să adormi, îți recomandăm să consumi o infuzie pe bază de floarea pasiunii. De-a lungul zilei, poți consuma 2-3 cești de infuzie pe bază de floarea pasiunii pentru reducerea nervozității.

Tei – În momentul în care vrem să ne calmăm ne gândim imediat la ceaiul de tei. Această plantă este perfectă pentru reducerea nivelului de stres. O poți consuma după o zi grea de muncă. În plus, teiul contribuie la calmarea problemelor de stomac datorită numeroaselor proprietăți medicinale.

Lasă un răspuns