Paranormal pe Netflix – fenomen horror între Insidious și Conjuring

Serialul fantastic prezent din noiembrie pe Netflix, navigheaza pe aceleasi ape ca si Conjuring sau ca si Insidious si transpunand pe ecrane povestile cu fantome ale autorului egiptean Ahmed Khaled Tawfik.

Paranormal are drept personaj principal un barbat foarte rational, specialist in sange si maladiile sale. Si se trezeste, in ciuda vointei sale, in cadrul unei anchete supranaturale, extrem de ciudate si de bulversante in jurul unui copil care are viziuni cu spectre, cu o veche cladire bantuita de voci indepartate si forte malefice care ameninta intreaga sa tara.

Particularitatea acestui serial in sase episoade este ca este de nationalitate egipteana, o premiera aici, pe Netflix. In casting il are pe Razane Jamma, care a mai fost vazut si in productii internationale, dar si actori care joaca pentru moment doar in Egipt.

Transpunand scrierile lui Ahmed Khaled Tawfik, primul autor horror contemporan care scrie in limba araba si care a murit in 2018, Paranormal se prezinta deci drept o poveste fantastica cu cea mai ingrijita estetica si cu cele mai frumoase imagini.

Cadrul imens cu casuta de la tara ne duce cu gandul la prima parte din Conjuring. Ne gandim, in ceea ce priveste scenariul si procedeele pentru a starni teama si la serialul original Netflix, Jinn.

Gasim si influente din Insidious si in felul in care scartaie si se trantesc usile, cum se misca perdelele si draperiile din vila bantuita, unde se desfasoara ancheta. Elemente care anunta de obicei aparitia spectrelor.

De fiecare data cand un film sau un serial cu fantome ne prezinta si copii, este clar ca va fi extrem de angoasant. In trailer ni se prezinta niste copii care se joaca de-a v-ati-ascusele, cand o voce afirma ca nu exista paranormal. Imediat dupa lucrurile incep sa o ia razna…

In orice caz, este un serial cate ne va da fiori reci pe sira spinarii.

Lasă un răspuns