Orașele irezistibile ale Croației – Top 5 locații

Croația, supranumită țara celor 1000 de insule, mărginită de apa caldă a mării și scăldată în soare, cucerește pe oricine. Străzi înguste, aer medieval, peisaje de vis, iată care sunt cele mai frumoase orașe ale Croației.

Split

Split este capitala și marea metropolă economică a Dalmatiei. O destinație ideală pentru cei care doresc să își petreacă vacanța într-unul din cele mai însorite orașe ale Europei. Al doilea oraș ca mărime din Croația le oferă vizitatorilor săi un spectacol grandios: un ansamblu urban excepțional, străzi înguste, atmosferă efervescentă…destinația ideală pentru o vacanță de neuitat.

Zagreb

Dacă în majoritatea orașelor de pe coasta Dalmată predomină stilul Renascentist și baroc, capitala croată este un oraș romantic. De la marile cafenele situate în Bana Josipa Jelačića la Teatrul Național, de la promenada Zrinjevac cu chioșcul său cu muzică la galeriile acoperite de pe strada Ilica, orașul Zagreb își afișează originile austriece.

Hvar

Amatorii de calm și de relaxare găsesc în Hvar ceea ce caută. Hvar, cu cei 12 000 de locuitori ai săi este o stațiune în vogă. In general, în jurul orelor 19:00, întorși de pe plajă, turiștii invadează terasele, dansând în ritmuri tehno. Hvar este adesea comparat cu Saint-Tropez.

Korcula

Locuitorii din Korcula sunt extrem de mândri de orășelul lor: Marco Polo s-a născut aici. Turiștii au posibilitatea de a vizita casa în care celebrul explorator a văzut lumina zilei. Korcula a fost pe vremuri o insulă a marinarilor și comercianților care doreau să-l transforme în capitală, într-o rivală a Dubrovnik-ului. Korcula este un oraș medieval seducător.

Dubrovnik

Destinația vedetă de pe coasta dalmată își ține promisiunile. Perla Adriaticii, comoară arhitecturală clasată în patrimoniul mondial al umanității de Unesco, acest vechi oraș dalmat este cu adevărat unic. Dubrovnik reprezintă o combinație armonioasă între natură și istorie. Turiștii îl vizitează pentru a afla mai multe lucruri despre istoria sa tumultoasă și pentru diversitatea peisajului. Plajele din Dubrovnik atrag an de an mii de turiști din toate colțurile lumii.

Putema afirma fără să greșim următorul lucru: Croația este una din destinațiile privilegiate ale litoralului european. Odată ajuns aici vei vedea și tu că oferă mai mult, nu doar mare și soare.

Lasă un răspuns