Locuri de legendă de pe Terra, câteva locații uimitoare

Există locuri pe Terra care suscită interesul turiștilor dar, în același timp, ridică numeroase semne de întrebare. Majoritatea locurilor de legendă prezentate mai jos păstrează o serie de secrete care poate nu vor fi niciodată elucidate.

Angkor Wat – Templul din Cambodgia face parte din cele mai mari construcții religioase din lume. Orașul-templu a fost construit între anii 1133-1150. Turnurile sale au fost construite drept omagiu muntelui Meru, venerat în religia hindusă. De altfel, templul a fost creat pentru zeul Vishnu. După o perioadă, Angkor a fost transformat în templu buddhist.

Atlantis – O legendă? O veche civilizație pierdută? Numeroși sunt cei care sunt convinși că această insulă a existat cu adevărat și că a găzduit un popor numeros. Arheologi, istorici și oameni de știință au încercat să dovedească existența acestei insule pierdute însă nimeni nu a reușit să vină cu o dovadă concretă.

Triunghiul Bermudelor – In partea de sud a Floridei, între Bermude, San Juan și Puerto Rico este situat faimosul triungi al Bermudelor. Cunoscut pentru faptul că a înghțit literalmente nave și avioane, triunghiul Bermudelor pare un loc înfricoșător. Actualmente, acest loc și-a dezvăluit o mare parte din secrete. In realitate este un loc plin de recifuri care favorizează astfel de accidente. Singurele secrete existente aici sunt comorile de pe fundul oceanului…

Cahokia – Poate nu ați știut acest lucru însă în Statele Unite existau o serie de construcții mari înainte de sosirea primelor colonii europene. De fapt, în Midwest, pe malul râului Mississippi, un oraș întreg, de mărimea Londrei a existat între anii 1050-1200. Cahokia adăpostea în jur de 20 000 de locuitori. Orașul a fost golit cu mult înainte de instalarea primelor colonii europene datorită numeroaselor catastrofe naturale și războaielor interne.

Stonehenge – Care era scopul acestui loc? Un cimitir? Un monument pentru a celebra solstițiul de iarnă? O bază pentru OZN? Stonehenge a rămas un mister până în ziua de azi.

Tehotihuacan – Tehotihuacan cu piramidele și orașul său abandonat. Orașul și civilizația pe care a adăpostit-o au dispărut în urmă cu mai bine de 1400 de ani. Nimeni nu știe cu adevărat cine a construit acest loc, nici cum se numea. Aztecii, care au pus stapânire mai târziu pe acest loc și l-au redenumit nu știau nici ei nimic. Numindu-se “locul în care au fost creați zeii”, locul încă păstrează o mulțime de secrete și mistere neelucidate.

La acea epocă Tehtihuacan era un oraș mare, întins pe o suprafață de 20km² și putea adăposti 10000 de locuitori.

Lasă un răspuns