Livebox 5 vs. FreeBox Delta – care este cea mai bună?

Orange tocmai a dezvaluit Livebox 5 si, odata cu ea, o multime de oferte. Cum se compara aceasta cu un concurent precum Freebox Delta spre exemplu? Fisa tehnica, functionalitati, debit, iata un test comparativ pentru a o alege pe cea mai buna.

Livebox 5 si Freebox Delta reprezinta doua « cutii » de conectare, extrem de diferite. Livebox 5 este propusa in cadrul unei oferte noi noute, Livebox Up Fibre, la pretul de 30,99 euro pe luna timp de 12 luni. Aceasta oferta include Livebox 5, un decodor TV UHD, un repetor de semnal wifi, acces la unele functionalitati, acces la internt fibra pana la 2GB, apeluri nelimitate spre telefoanele fixe si apeluri nelimitate spre telefoanele mobile.

Freebox Delta propune doua oferte – oferta Freebox costa 49,99 euro pe luna + 10 euro pe luna pentru Player Devialet. Exista in egala masura oferta Freebox Delta S la 39,9 euro pe luna, totul inclus, fara sa platesti Devialet si deci fara acces la canalele de televiziune. Ambele oferte includ Freebox Delta, Player Devialet, sunet imersiv, Hub de securitate, acces la internet fibra, server NAS, control vocal Alexa+ asistent Freebox, apeluri nelimitate spre telefoane fixe si apeluri nelimitate spre telefoane mobile.

Debit. Freebox Delta reprezinta noua boxa din gama premium de la Free, toti abonatii sunt eligibili si iti poate oferi acces la un debit de pana la 8Gbit/s dar se poate conecta in egala masura la ADSL sau VDSL. Cu Livebox 5, Orange considera ca inca este mult prea devreme pentru a propune accesul la fibra 10GB cum o face concurentul sau direct.

Functionalitati. Livebox 5 nu vine cu foarte multe functionalitati pentru o cutie internet 2019. Permite in special accesul la internet fibra, conectivitate WiFi 5, telefonie fixa si administrare de baza. Spre deosebire de Livebox 4, nu are niciun afisaj inpartea din fata. Spre deosebire de aceasta, Freebox Delta este mai bogata in termen de functionalitati : acces la internet fibra 4G si xDSL, conectivitate WiFi 5+ Bluetooth, prezenta unui port SPF care permite profitarea de intregul debit, server NAS si gestiune extrem de avansata, hub de securitate Somfy si Hue.

Alegerea Livebox 5 sau Freebox Delta depinde de mai multi factori. Insa, spre deosebire de Freebox Delta, Orange 5 nu propune nimic extraordinar. Oferta Freebox este clar mai scumpa, 59,99 euro cu playerul Devialet. Insa oferta este mult mai completa si pare sa fie cea mai buna optiune dintre cele doua.

Lasă un răspuns