Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro – tot ce trebuie să știi despre noile modele

Huawei pregateste o noua generatie de smartphone-uri pentru acest sfarsit de an. Iata tot ce trebui sa stii despre Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro.

Huawei face parte din acei fabricanti care comercializeaza doua generatii de telefoane din gama premium pe an. Marca a venit cu gama P la inceput de an, cu P30 Pro dupa care cu o gama Mate la sfarsit de an. Asteptam un anunt oficial cu privire la lansarea telefoanelor Mate 30 si 30 Pro. Pana atunci iata care sunt principalele informatii despre acestea.

Un Kirin 985 pentru a inlocui 980. Odata cu gama Mate, Huawei are obiceiul de a lansa si un nou procesor. Astfel, Mate 20 a fost primul care a beneficiat de procesorul Kirin 980. Pentru aceasta noua generatie de telefoane constructorul a prevazut o simpla revizuire minora a procesorului actual, Kirin 985. Procedeul de fabricare 7nm de la TSMC ar lasa locul unei noi tehnici, 7nm EUV (litografie prin ultraviolete).

Speram doar ca pe langa performante sporite, acest nou procesor va veni si cu o noua latura de conectivitate. Wi-Fi 6 va deveni din ce in ce mai important si niciun smartphone Huawei nu propune inca o compatibilitate pentru moment.

Bretonul este inca prezent. In timp ce unii fabricanti precum Google au decis sa abandoneze bretonul, Huawei se pare ca inca nu este pregatit pentru a face acest lucru. In realitate, Huawei Mate 20 Pro este unul din rarele telefoane de pe piata care propun o recunoastere faciala 3D securizata, asa cum propune Apple al sau Face ID.

Conform primelor imagini aparute cu ecranul lui Mate 30 Pro, bretonul mare va fi prezent cu numerosi senzori. Putem enumera o camera frontala, un senzor de proximitate si probabil un difuzor pentru apeluri. Probabil va mai exista o camera infrarosu si un emitator necesar recunoasterii 3D.

Un ecran curbat. Zvonurile sustin ca Mate 30 Pro va avea un ecran curbat. Constructorul va boteza acest ecran Full Display 2.0 si ar trebui sa ofere telefnului un efect total borderless telefonului.

Interfata EMUI 10. Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro vor beneficia de prezenta Android 10 Q si de interfata EMUI 10. Marca a prezentat deja aceasta noua versiune pentru P30 Pro si exista deja online cateva capturi de ecran cu aceasta interfata.

Disponibilitate si pret. Daca Huawei respecta acelasi calendar ca si anii precedenti, Huawei Mate 30 ar trebui sa fie prezentat in octombrie in Europa. Mate 20 Pro a fost comercializat in Europa la un pret de 999 de euro si ar trebui sa ne asteptam pentru aceste doua telefoane la un pret echivalent sau mai ridicat.

Lasă un răspuns