FairPhone 3: un smartphone durabil și etic care evoluează cu noi module foto

FairPhone anunta sosirea unor module foto pe cel de-al treilea smartphone evolutiv si respectuos cu mediul. Modulul principal a ajuns acum la 48mpx in timp ce modulul selfie a trecut la 16 mpx. Sunt vandute pe cont propriu, pentru a echipa un Fairphone 3 sau cu un telefon sub denumirea Fairphone 3+.

FairPhone 3, prezentat anul trecut, este singurul smartphone recent ce a obtinut din partea site-ului iFixit nota maxima in ceea ce priveste reparabilitatea, 10 din 10. Singurul care a reusit sa se apropie de aceasta nota in ultimele luni este obscurul Shift 6M, care este livrat cu o surubelnita si un manual de reparare. Si, precedentul telefon care a primit aceeasi nota este…FairPhone 2, in 2015. In fata notelor mediocre obtinute de catre Samsung si al sau Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S10, Galaxy Fold si Galaxy Z Flip, FairPhone straluceste in acest domeniu.

Pana in prezent, telefoanele FairPhone au reusit sa demonstreze, datorita modularitatii si simplitatii lor sa arate ca este posibila crearea unor smartphone-uri reparabile. Piesele detasabile pot fi achizitionate de pe site-ul oficial si inlocuite cu deosebita usurinta, cu ajutorul unei surubelnite si cu putina rabdare bineinteles. Si, FairPhone reuseste sa demonstreze o alta calitate a modularitatii sale, evolutivitatea. Marca olandeza anunta doua noi blocuri foto destinate telefonului FairPhone 3. Sa ne amintim faptul ca FairPhone 2 a beneficiat in egala masura de un astfel de tratament.

Senzori noi, mult mai precisi
Primul bloc foto este destinat partii dorsale ale telefonului. Gazduieste un senzor foto de 48mpx si flash-ul. Al doilea modul se instaleaza in partea din fata a smartphone-ului si gazduieste un senzor de 16mpx, insa, in egala masura, si alti compusi precum difuzor, senzor de proximitate, microfon secundar si mufa jack. Aceste doua blocuri sunt vandute la un pret de 60 respectiv 35 de euro. De notat este ca exista o oferta valabila pana in luna septembrie care iti permite sa economisesti 25 de euro achizitionand ambele module foto in acelasi timp.

Si asta nu este totul. Pentru cei care inca nu detin un FairPhone 3 isi isi doresc sa profite de noile module, marca prezinta FairPhone 3+. Este acelasi telefon doar cu cele doua blocuri foto incluse in fabrica. Pretul lui FairPhone 3+ este de 469 de euro, adica cu 50 de euro mai mult decat FairPhone 3 cu vechile module. Este disponibil pentru precomanda pe site-ul oficial al constructorului si va fi pus la vanzare incepand cu data de 14 septembrie.

Ramane de vazut daca fisa tehnica a lui FairPhone 3 se pastreaza si in cazul lui FairPhone 3+ : ecran de 6,56 inchi, Full HD+, cu sticla Gorilla 5, Snapdragon 632, 4 GB RAM, 64 GB stocare si baterie de 3040 mAh, compatibila Quick Charge. FairPhone 3+ dispune de Android 10 preinstalat (spre deosebire de FairPhone 3 pentru care este insa disponibila actualizarea). De mentionat este faptul ca piesele detasabile pentru FairPhone costa 20 de euro pentru difuzor si 90 de euro pentru ecran.

Lasă un răspuns