Cum este documentarul When Tomatoes Met Wagner?

Un orasel grecesc, cu doar 33 de locuitori, majoritatea femei in varsta, este condus de Christos si Aleco care lucreaza la o ferma bio. Acestia cultiva rosii si miere, destinate exportului. Cei doi barbati isi instaleaza boxele pe camp si dezbat ce gen de muzica ar fi pe placul culturilor.

Aleco, pasionat de Christofor Columb sustine muzica clasica insa Christos ar prefera sa opteze pentru muzica traditionala greceasca. In tot acest timp, mai multe femei de varsta medie si mai in varsta, in special matusa de 82 de ani a lui Aleco, gusta diferite retete pe baza de rosii…

In Elia, Grecia, pe o campie vasta inconjurata de munti, doi verisori, Christos si Aleco cultiva rosii bio. Conform spuselor acestora, rosiile provin direct de la semintele pe care Christofor Columb le-a adus in America in urma cu mai bine de 500 de ani.

Pentru aceasta cultura de rosii bio, cei doi le angajeaza pe Katina, Agathi, Niki, Olga si Strouvula, un grup de femei, in mare parte in varsta. Batranele isi amintesc cu nostalgie de perioada in care erau la scoala, perioada in care scoala, inchisa de mai bine de 33 de ani, era plina de copii.

Afacerea celor doi merge ca pe roate. Aleco si Christos inventeaza retete, isi fac publicitate pentru a vinde cat mai multe produse, isi vand sosul pentru gatit pe baza de rosii si alte preparate pe baza de rosii in intreaga lume.

Cu toate acestea, protagonistii sunt constienti de faptul ca reprezinta o singura picatura intr-un ocean imens. Incearca fara incetare sa se adapteze in aceasta lume moderna si continua sa inventeze si sa evolueze in speranta ca vor avea mereu clienti. Trebuie, in egala masura, sa se plieze constrangerilor lumii exterioare, sa evalueze supracosturile generate de o agricultura artizanala in timp ce agricultura moderna nu mai are nevoie de agricultori ci de operatori pe masinarii.

Lasă un răspuns